det_har_ar_ostrateatern.jpg
 
 

VÄLKOMMEN TILL ÖSTRA TEATERN

Sedan 2003 arrangerar vi utbildning och kompetensutveckling i form av pjäser och efterföljande dialog tillsammans med deltagarna.

Föreställningarna roar, skakar om och leder ofta till nya tankar och insikter hos publiken. Hur hjälper man en hemmasittare? Vad behöver jag tänka på som arbetsgivare om jag anställer någon med Aspergers syndrom? Varför känner sig syskon till en bror eller syster med diagnos så osedda? Och hur gick det egentligen till när en glad kille med lindrig utvecklingsstörning utnämndes till årets medarbetare ...?

Våra utbildningspjäser När Lillan kom till jordenMohikan med vita strumporBoogie för benlösaAutist javisst!Churchill var inte heller klokAlla hästar hemma och Skuggsyskon är baserade på verkliga upplevelser och grundtemat handlar om hur det kan vara att leva, eller vara anhörig till någon, med en funktionsvariation. Syftet är att deltagarna ska få en ökad insikt kring funktionsvarierade människors livssituation och potential och reflektera över frågor som bemötandeinkludering och social hållbarhet.

Pjäserna har setts av uppskattningsvis 200 000 personer under konferenser, utbildningsdagar, mässor och som öppna föreställningar i hela Norden. Våra uppdragsgivare är bl a vård-, omsorgs-, och utbildningsförvaltningar inom kommuner, habiliteringen och psykiatrin inom landstingen, samordningsförbund, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, handikappföreningar, Skolverket, Riksdagen, Gröna Lund, Storstockholms lokaltrafik, Västtrafik, Åklagarmyndigheten, MR-dagarna, Kvalitetsmässan, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet och Näringsföreningen i Stavangerregionen, Norge.


Varmt välkommen att kontakta oss för ytterligare information!
Ulrika Ragnar Borell, producent